Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saksı siyah süs biberim

Geçen sene bir çiçekçiden hazır yetişmiş aldığım bir saksı biberim vardı. Simsiyah ya da patlıcan gibi mosmor oluyor biberi. Evde yetiştiriyorum. Son 40-60 günde iki sefer böyle çiçek yapıyor sonra çiçeklerini döküyor. Bir türlü biber vermedi. Ne eksik kalıyor anlayamadım. Sıcaklık sorunu mu, aşırı sulama mı yoksa susuz kalması mı, tozlaşma problemi mi?



Zengarden firmasının örnek fotoğrafı. Benimkiler de böyle oluyordu.
Soruna karşı çözümü olan varsa lütfen yorum bıraksın...

Esen kalın..


5 yorum:

Mine Özgür dedi ki...

Tozlaşma problemi olması %90 ihtimal derim...

babamonk dedi ki...

Bence de büyük ihtimalle tozlaşamama problemi. Artık bir dahaki çiçeklenmeyi bekleyeceğim.

macera dedi ki...

benimde biberlerimin çiçekleri kuruyup dökülüyor. tozlaşma problemini nasıl çözebilibiliriz. açıklarsanız sevinirim.
macera oyunları

babamonk dedi ki...

Ben bu durumdaki biberlerimi bahçede diğer biberlerin yanına koydum. O zaman sorun çözüldü. O da olmazsa küçük bir fırça ile çiçeklerin üzerinden nazikçe geçin. Böylece çiçeklerin tozları birbirine karışır, döllenmesi kolay olur. Benim bildiklerim ve uyguladıklarım bunlar.
Selamlar.

Adsız dedi ki...

pamuklu çubukla çiçeklere zarar vermeden çiçeklerin ortasını hafifçe karıştırın.

Yorum Gönder


Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ReviewSilo - Reviews for e-Shopping