Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Küçük Seramın Donla İmtihanı

Takvimde 11 Ocak 2012 yazarken "Küçük Seramın Karla İmtihanı" demiştim şurada. Kar bir düştü pir düştü. Üzerinden bir aydan fazla geçmesine rağmen termometreler hala artı bir değer göstermedi. Hatta günlerce -10'larda gezdi geceleri -22'leri bile gördük biz Eskişehir'de.








Biz çok şükür sıcacık evimizde pek bir sıkıntı çekmedik ama Allah açıkta kalanların yardımcısı olsun; bir de seracıların. Benim çoook sonra geldi aklıma "yahu benim de bir seram vardı ne oldu ne bitti, dondu mu öldü mü diye bakmak".




Keşke, ayaklarımı sıcak tutsun diye almış olduğum ayak ısıtıcısını koysaydım seranın içine. Bir de zamanlayıcıya bağlardım onu ara sıra çalışır ısıtırdı içerisini.

Bir aydan fazladır sıcaklığın sıfırın üstüne çıkmamasına, KüçükBahçem'deki toprağın donarak tuğla gibi olmasına rağmen seranın içi fena görünmüyor. Elbette donanlar, soğuktan kavrulanlar olmuş ama yine de açıkta kalmalarından çok daha iyi görünüyorlar. Büyümeleri durmuş gibi ama ölmemişler sanki. Havalar ısınmaya başlayınca güçlü olanlar kendilerini toparlarlar gibi geliyor bana.

Biz kendi çapımızda küçücük bahçemizde kendi kendimize meşgale edinmiş olan basit bir bahçeciyiz. Allah geçimini tarımdan sağlayan, seracılığa büyük yatırım yapanlara kolaylıklar versin.

"Herkese donsuz geceler dilerim" ***
 Amin

Esen kalın.

*** TRT spikeri merhum Ersin İMER'in anısına... Bilen bilir; bilmeyen anlamayan da Google Abi'ye soruversin bir zahmet.



0 yorum:

Yorum Gönder


Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ReviewSilo - Reviews for e-Shopping