Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Domatese Güneş Kremi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın basılı yayınlarından Tarım Bülteni'nin Eylül 2011 sayısından...

"Kaolin" adlı yumuşak beyaz renkli killi toprak, güneş ışınlarının yol açtığı "domates yanığı"na çare olmak amacıyla Nevşehir'de kullanılmaya başlandı.

Çiftçi, doğa şartlarıyla mücadelede yeni bir yardımcıya kavuştu. Kaolin adlı yumuşak beyaz renkli toprak çeşidi ile domates yanığının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

DOĞAL KORUYUCU
Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Şahin, "Bitkilerin yüksek sıcaklıkta döl tutma ve tohum bağlaması gecikmekte, düşük sıcaklıkta ise bitkinin vegetatif gelişimi yavaşlamaktadır. Bu durumlara karşı çiftçilerimiz kendi imkânları doğrultusunda değişik çözümler bulmaya çalışmaktadır. Yetiştiricilerimizin ürünlerinde uygulanan kaolin adlı partikül film materyali, tamamen doğal bir koruyucu kil mineralidir. Bu toprak çeşidi meyve ve sebzelerde güneş yanıklığı zararının önüne geçilmesinde önemli katkılar sağlamaktadır." dedi.

Deneme amacıyla üreticilerin bahçesindeki uygulama sonuçları ile kaolin uygulaması yapılmayan diğer bitkilerin durumları İl Müdürlüğü tarafından karşılaştırılarak çiftçilere bilgi verilecek.

MEYVECİLİĞE DESTEK
Öte yandan, Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 2011 yılında Özel İdare destekli projelerden yararlanarak sebzecilik ve meyvecilik yapan çiftçilerin bahçelerinde İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından kontrol ve denetimler yapılmaya devam ediyor. Nevşehir'de 2011 yılı Özel İdare desteği ile 3 adet plastik ör-tülü sera, 250 dekar badem, 150 dekar kiraz, 250 dekar ceviz, 17 dekar sırık domates ve 10 dekar çilek projesi uygulandı.



Her şey gönlünüzce olsun...




0 yorum:

Yorum Gönder


Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ReviewSilo - Reviews for e-Shopping