Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Çok olmuş...

Çok olmuş kırlarda dolaşmayalı...

Hayatın telaşlı akışına kapılmışım, ekmek kavgasına tutuşmuş, bitiremediğim öğrenciliğimin altı ay periyotlu kronik karın ağrısı hastalığına yakalanmışım ve şehrin karmaşasına kaptırmışım kendimi pek çoğunuz gibi. Sabah kalk kahvaltı yap, çocukları ve eşini öp, netbook çantanı al evden çık, arabana bin, çalıştır ve yola çık.

Yolda makas ata ata giden serseriye sinirlen, karşıdan karşıya sallana sallana geçen yayaya öfkelen. Bir de en sol şeritten aheste aheste giden kendisinin hızlı gittiğini zanneden acemi şoföre korna çal o sağa geçince sen de onu sollarken sağ omzunun üstünden ters ters bak nihayetinde işyerine ulaş.

Sabah işe gidiş yolunda en büyük sevincin mesaiye geç kaldığın halde park yerindeki ilk 3'e girmek olmuşsa sen de bendensin...


Çok olmuş kırlarda dolaşmayalı.

Bir hafta sonu bari olsun kaçtım şehrin gürültüsünden, atladım benim emektara bu sefer attım kendimi kırlara bayırlara. İlk göz ağrım, küçük arabam Yaris'im beni dağ tepe taşıdı tam 7 yıldır Türkiye'de nice yerlere. (Şşşt sakın söylemeyin ona bir 4x4 olmadığını). Bu sefer de Türkmentokat'ın bozkırlarına getirdi bizi.

Emektar otomobilim, mavi boncuk Yaris'im.

Solda görünen köy benim köyüm Türkmentokat, sağındaki ise çerkez köyü İmişehir



Dedim ya çok olmuş kırlarda dolaşmayalı; çok olmuş bozkırın otlarını koparıp koklamayalı. Çok olmuş bir çoban yastığına dokunmayalı.


Çok olmuş bir sığır kuyruğu görmeyeli.

Çok olmuş bir bokböceğinin rızk mücadelesini yani kendi ekmek(bok) kavgasını izlemeyeli.
Bir bokböceği (gübreböceği) yuvasına yiyeceğini taşırken

Çok olmuş bozkırda kendiliğinden yetişen yenilebilir otlardan toklubaşı toplamayalı.
Dayım, annem ve oğlum nam-ı diğer OğulMonk


Bir torba taze taze toklubaşı

 Çok olmuş bir kuzunun annesini arayışını dinlemeyeli...
 Panoramik fotoğrafı büyültmek için üzerine tıklayınız.

Sürü fotoğrafın sağında ileriye doğru giderken uyuyakalmış bir kuzu annesine sesleniyor. Fakat ters yönde yanlış sürüye doğru koşuyor. Aşağıdaki videoyu izleyiniz:

Uyuyakalmış bir kuzu uyandığında sürüsünün uzaklaştığını farkeder. me'leyerek annesine seslenir ama annesi onu duymaz. Kuzu ters yönde başka bir sürüye doğru koşar.

Bu da benim kuzum, OğulMonk

"Hey Ne Duruyorsun Be At Kendini Çayırlara.
Geride Bekleyinin mi Var Aldırma Görmüyormusun Her Yanda Hürriyet
Yelken Ol Duman Ol Balık Ol Su Ol
Git Gidebildiğin Yere"

Siz de çıkın kübiğinizden, ofisinizden bir gün bari olsun, çıkın kırlara, bayırlara...
.


1 yorum:

Serkan U. dedi ki...

Eskiden dağlarda bayırlarda gezerdim, kendime gelirdim. O günleri özlemle hatırladım.

Yorum Gönder


Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ReviewSilo - Reviews for e-Shopping