Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NanoJel toprak kullanarak çimlendirme

NanoJel toprak diye bir şey var. Özellikle de şu binlerce çin malı ıvırzıvırın satıldığı yerlerde görüyorum. Denemek için ben de aldım.  Küçük bir torba içinde renk renk oluyor. Hatta bazılarının yanında koku bile çıkıyor, içine bir iki damla damlatınca güzel bir koku veriyor.


 
İlk fotoğrafta büyüklüğünü ölçekleyebilmek için 1 TL koydum torbanın yanına. Bir torba boncuğu su dolu bir kaba attım. 4-5 saat sonra ise suyu iyice emerek şu hale geldi.

Bir de yeşil renklisi vardı, akşamdan şişeye attım. O da böyleyken ertesi sabah böyle oldu. Şişede durduğu gibi durmadı ve taşarak şişenin ağzından dökülenler dahi oldu.

Doğaya ve sağlığa zararlı hiçbir madde içermediği, temel olarak potasyum tabanlı bir polimer olduğu söylenmektedir. Elbette kimyasal analizini yaptırmış değilim ama ben de buna inanıyorum. Gerçi dekorasyon amaçlı olanlarda kullanılan boyalar belki zararlı olabilir ama neyse dedim ya ben herhangi bir iddiada bulunamam. 

Bu jel boncuklar su ile temas ettiği zaman suyu ve suda çözülen besinleri emerek ederek kendi hacimlerinin yaklaşık 100 katı kadar büyüyebiliyorlar (Bkz: http://www.crystagel.com/   ya da http://nanojel.blogspot.com/)

IKEA’dan aldığım poşet saksıya su doldurup 3-4 torba jel boncuk ilave ettim. Suyun yumuşak olması daha çabuk emilmesini sağlıyor. Bu nedenle meşhur içme suyumuz Kalabak suyundan kullandım. Jel boncukları mikroskobik gözeneklere sahip bir sünger gibi düşünebiliriz. Eğer su sertse yani içerisinde gözle görülemeyecek kadar küçük de olsa çeşitli parçacıklar (partiküller) barındırıyorsa (ki bunların bazısı bitki için faydalı ve gereklidir) suyun emilmesi zor olacaktır. Ertesi gün suyu iyice emdikleri için saksıyı tamamen kapladılar. Öyle ki saksıda su bile kalmadı denilebilir. Saksıya jel toprak ile beraber gelen üzeri yazılı bir fasulye tanesi attım. Bekleyelim ve görelim bakalım ne olacak. Fasulyede de yazdığı gibi “Good Luck”.




Fasulye çimlenmeye başlamış bile. Büyüdüğünü de görürüz inşallah.


Bu jellerden almak isterseniz şuraya göz atabilirsiniz (tıklayınız)  



Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ReviewSilo - Reviews for e-Shopping