Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

İkinci kene vakası...

Geçen gün ilk kene maceramdan bahsetmiştim, hani bacağımda yakaladım demiştim keneyi. (Bkz: "Bir kene macerası…" başlıklı yazım) 1 Haziran pazartesi günü de ensemde enseledim. (Aslında o beni enselemiş oluyor değil mi?) Pazartesi iş çıkışında fidanları sulamak için köye gittik hanım, annem ve oğulmonk ile birlikte. Sulama kanalının yanında ardıç ağaçları var. Bizim keneler de genellikle oralarda geziniyorlar, bana da oradan geldiler demek ki.

Tedbirli ve temkinliyiz ya en ufak bir kıpırtıda pür dikkat sağımızı solumuzu araştırıyoruz, sürekli olarak da birbirimiz kontrol ediyoruz. Nitekim bu sayede üzerimde iki tanesini yakaladım. Bunları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.


İşimiz bitip elimi yüzümü yıkarken saçlarımın arasında bir tanesini daha hissettim.

Baktım kaçmıyor anladım ki ensemden ısırmış. Bizimkiler yine panikledi; aman köyde sağlıkçı biri vardı ona götürelim falan ortalığı telaşa veriyorlar. Aslında keneyi kendim de çıkarabilirim ama gözümün görmediği elimin zor ulaştığı yerden yakalamış ş.refsiz  kene. Bu nedenle risk almak istemedim, hele elimle koparmaya kalkarsam emdiği kanı da kusabilir ki en tehlikeli durum bu. Keneyi sakince, strese sokmadan emdiği kanı burnundan getirmeden cımbızla yavaş yavaş çekmek lazım. Bizimkiler panik içinde olduğundan biz yapamayız dediler çıktılar, hadi buyurun bakalım…
Neyse köyde eski bir sağlık teknisyeni tanıdığımız vardı ama şanssızlık o da o anda yokmuş. Hanımı Zahide Yengemiz “-Benim de kulağımı ısırmıştı. Süleyman kesti aldıydı, geride kalan da 2-3 gün sonra düştü” deyince tamam Zahide Teyze iyisi mi biz bir sağlık birimine gidelim deyip ayrıldık hızlıca. Çünkü tehlikeli hareketlerden birisi de keneyi kesmek ya da bilinçsizce çıkarmak nedeniyle bir parçasını vücutta bırakmak. Eğer kene de hastalık varsa doğrudan kana karışabilir.

Sonrasında 40 dakikalık mesafedeki özel bir hastanenin aciline gelip durumu söyledim. Doktor hemen bir cımbızla geldi, saçlarımın arasından çıkardı güzel bir şekilde.



O kadar ısrar etmeme rağmen ensemden çıkan keneyi vermediler bana, bir tüpün içine atıp üstüne alkol döktüler. Şaka yaptığımı sandılar herhalde isteyince. Koleksiyon yapıyorum bu beni ısıran 2. elimdeki de 4. olacak dedim ama dinletemedim. “Evinde bulduğun senin olsun, bizim hastanemizde çıkanlar bizimdir” dediler. Hani bir yere de göndermiyorlar incelenmesi için, öyle olsa zaten hiç itiraz etmem, bilime karşı gelecek değiliz ya. Ziyan oldu gitti bizim kene çöp tenekesinde. Yoksa yukarıdaki videoda şişman bir kene daha olacaktı.
Neyse uzun lafın kısası, bir de kan tahlili yaptılar sıcağı sıcağına; bir anormallik çıkmadı. 3 gün sonra bir test daha yaptırmamı tavsiye ettiler. 3 gün içerisinde ateş basması, mide bulantısı, özellikle eklemlerde aşırı ağrı olursa hemen bir intaniye servisine gitmemi söylediler. Bugün 2. gün olduğuna göre yarın da bir anormallik olmazsa bu sefer de yırttık demektir. Hadi hayırlısı bekliyoruz bakalım…

Son not olarak; 2 sene önce Almanya'dan getirttiğim kene çıkartma kartımı yanımda taşıyorum her ihtimale karşı. Yine de saçların arası gibi bir yerden ısırmışsa mutlaka profesyonel bir yardım almak da fayda var. Unutmayın; bu durumda kenenize el koyuyorlar. Uluslararası hukuka göre kene ısırılanın değil çıkaranınmış...



0 yorum:

Yorum Gönder


Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ReviewSilo - Reviews for e-Shopping