Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KüçükBahçem'de Damlama Sulama

KüçükBahçem'de Damlama Sulama

Evdeki tadilat nedeniyle perişan olan KüçükBahçem'in elden geçirilerek yeniden canlandırılması sonrasında hazır elimiz deymişken, oldu olacak bir de damlama sulama tesisatı döşeyeyim dedim.


Hepi topu 9-10m2 olan KüçükBahçem için 25m kadar damlama borusu yeterli oldu. Kullandığım borunun delik aralıkları 33 cm. Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü şekliyle boruyu bahçeye döşedim. Kıvrım yerleri sabit kalsın ve toprağın üstünde kabarmasın diye yine boruyu aldığım yerden temin ettiğim kazıklarla sabitledim. Marul, maydanoz olan bölgede boruya T aparatı takarak ikinci bir kısa hat çektim. İki ucu da kör tapa ile sonlandırdım.


Bir kaç gün sonra da damlama yerlerine denk gelecek şekilde pembe domatesleri, oturak domatesleri, biberleri, patlıcanları ve de salatalıkları diktim. Damlama sistemi sayesinde bahçede karık açmaya da gerek kalmadı. Artık sulama yapmak daha da kolaylaştı. Çeşmeyi çeyrek açmam yeterli oluyor. Suyu az açtığım için de damlaya damlaya göl olmuyor aksine sadece benim diktiğim bitkiler yeterince suya kavuşmuş oluyor. Pembeler ve oturaklar yayılan türler olduğundan dikim aralıkları çok sık olmuş olabilir. Önümüzdeki günlerde duruma göre belki de aralarından birer tane eksiltmem gerekecek, göreceğiz...


Fotoğrafta saksıda görülenler iri yapraklı nefis kokulu fesleğenlerim. Hem kokusundan hem de salataya katmak suretiyle kendisinden yararlanıyoruz. Çöpe atılmak üzereyken kurtardığım saksılara aşıladım. İsteyen konu komşuya, eşe dosta birer tane vereceğim.

Bol hasatlar dileğimle...





0 yorum:

Yorum Gönder


Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ReviewSilo - Reviews for e-Shopping