Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ramazan Bayramının Ardından KüçükBahçem

Bu sene ilk defa bir kaçamak yapıp bayramda evimizden uzağa, Antalya'nın sessiz sakin bir köşesi olan Adrasan'a gittik. (Gidiş-dönüş ve tatil maceralarımızı ayrı bir yazıya saklıyorum.) Dönüşte KüçükBahçem'i pek bir dolu buldum. Sağolsun komşularımız bahçeyi susuz bırakmamışlar. Susuz bırakmamışlar da, domatesleri biberleri de hiç toplamamışlar. Halbuki taze taze dalından koparıp yeselerdi keşke, KüçükBahçemin güzelliği burada zaten. Yoksa amacımız zaten buradan çokça mahsül kaldırıp pazara çıkarmak değil. Domates, biber paylaşıldıkça güzel...

Susaklar dizi dizi olmuş


Bu sene küçük bir karışıklık sonucunda pembe domates diye diktiğim domates fidelerinin tamamına yakını salkım çeri (cherry) çıktığı için misket gibi domatesler KüçükBahçem'in her yerini sardı...


Salkım çeriler de pek bir arsız çıktı birader. Bahçedeki tüm bitkileri sardı, bahçenin tamamını kapladı neredeyse.
Neyse, bayram dönüşünde KüçükBahçem'e küçük bir bakım gerekliydi zaten. Domatesleri, biberleri, patlıcanları topladıktan sonra sık olan dalları budadım; gölgede kaldığı için büyüyemeyenleri de kökünden söktüm. KüçükBahçem epey bir rahatladı, hem de göze daha hoş görünür oldu.



Neredeyse bir haftadır mahsül toplanmadığı için pek çok domates, biber birikmiş. Toplaması bile çok vaktimi aldı. Tabi ki şikayetçi değilim :)

Çeşit çeşit domatesler. Soldan sağa; sarımsı iri salkım çeriler (cherryler), salkım çeri, sağ üst köşede iri çeri ve en sağda ortada normal domatesler. (Bilimsel, literatürdeki adlarını bilmiyorum)




Yeri gelmişken; geçen gün Bereket TV'de izledim, bu çeri salkımının ucunu en başta budamak en uçtaki 3-4 tane domatesi kesip atmak lazımmış. Böyle yapılmazsa, yukarıdaki fotoda da görüldüğü, gibi en baştakiler olgunlaşıyor ama salkımın ucundakiler kızarmıyor.


Çeşit çeşit biberlerim. Soldan sağa yukarıdan aşağıya; biberiye, sivri kıl acı biber, jalapeno, sivri, dolmalık, tatlı sivri kıl biberler.


İki adet tombul patlıcan, 634 gram geldi.

Bunlar da dalında duran daha toplamadığımız patlıcanlar,



Henüz tam olarak olgunlaşmamış pepino,


veee nihayet kızarmaya daha doğrusu pembeleşmeye başlayan pembe domateslerim. Bunlar çok kıymetli. Bu sene sadece pembe domates dikecektim aslında ama karışıklıktan dolayı sadece 2 kök pembem var.



Bunların tamamı, hepi topu 10 metrekare bile gelmeyen KüçükBahçem'den. Nasıl şaşırtıcı değil mi?

Esen kalın...

.


2 yorum:

yüksel serbest dedi ki...

ya çok harika tebrikler. süpersiniz valla o küçücük bahçede ne işler becermişsiniz. tekrar bravo

babamonk dedi ki...

Teşekkürler, daha iyisi sizlerin başına.

Yorum Gönder


Sayfamdaki yazılar kaynak gösterilerek ve bu sayfanın adresi verilerek kullanılabilir.

Sayfamda bazı yazılarımda bahsetmiş olduğum yöntemler kendi öğrendiklerimi, denediklerimi paylaşmak amacıyla yazılmıştır. Yapılan denemelerin sonuçları da yine burada paylaşılmaktadır. Tarif edilenlerin yanlış/eksik uygulanması, yazı dizilerinin tamamının okunmaması, vb herhangi bir nedenden dolayı istenmeyen sonuçlar elde edilmesi, beklenen sonucun elde edilememesi ve/veya karşılaşılabilecek herhangi bir zarardan dolayı sorumlu tutulamayacağımı bilgilerinize sunarım.

Kaynak belirterek ya da belirtmeden kullandığım yazılarımdan dolayı herhangi bir rahatsızlık duyan, haksızlığa uğradığını düşünen beni haberdar ettiği zaman ilgili yazıyı yeniden gözden geçireceğimi, şikayetinde haklıysa yazıda gerekli düzeltmeyi ivedilikle yapacağımı taahhüt ederim.
-=(RaideR)=-

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ReviewSilo - Reviews for e-Shopping